Sedikit kisah tentang kami semasa praktikal.

Assalamualaikum kawan-kawan..

Apa khabar sume? Sihat? Iza sihat, Alhamdulillah..

Tinggal lagi beberapa hari saje iza akan habis praktikal di TASKA MARA..
Sedihnye nak tinggalkan adik-adik kat sana.. ada yg comel.. yg hensem.. yg sweet.. yg comot.. yg debab.. yg blurrr.. yg nakal.. yg baik.. yg kelakar.. dan bermacam perangai lagi lah.. apa saje perangai korang, kak iza tetap sayang korang!

Ingat lagi masa first week praktikal.. masa tu iza duk menghitung hari utk habis praktikal.. and now, hanya tinggal beberapa hari saja lagi, iza rasa sedih pulak nk tinggalkan adik-adik kat TASKA MARA.. iza akan rindu irfan, husna, zahidi, rayyan, ammar, qisya, amir, iman, zulaikha, dhia, ilham, Imran, hariz, dan semuanya la.. ramai sangat la iza nak sebut semua nama kat sini..














Tak lupa jugak kakak-kakak kat TASKA MARA tu.. terutama sekali supervisor iza dan kawan-kawan kat sana, iaitu kak noor.. kak noor baik.. layan iza dan kawan-kawan macam anak dia.. dia x serius pun.. dekat kat kaki ta pun best jugak.. selalu panggil iza dan kawan-kawan makan.. orang lain praktikal, badan turun, tapi iza dan kawan-kawan praktikal, badan naik pulak.. yelaaa, kat situ bermacam makanan yg kitorang leh dapat.. ada mc’d, kfc, pizza.. pizza? Yerk! I hate pizza la! Seumur hidup, itu yg pertama kali dan terakhir kali iza makan pizza oke.. lepas ni no more pizza!

Kat TASKA MARA tu, setiap hari jumaat, makanannya special sikit.. nasi lemak, nasi ayam, nasi tomato.. yummy.. sedap sangat.. nasi ayam tu yg x tahan tuu.. bile tiba time menu nasi ayam jee, mesti iza dan kawan-kawan tertunggu-tunggu dijemput makan.. cehhh, nak berjemput-jemput pulak! Hehe.. kitorang segan la nak redah gitu jee.. s0, tunggu je la orang jemput.. yg selalu jemput kitorang makan, kak ita laa.. ni yg sayang lebih dekat kaki ita nii! Muah kat kak ita la! Hehe.. *gediknye* bila takde sape yg jemput makan kan, masing-masing frust ajee.. kadang-kadang tu saje je pegi tayang muka kat dewan makan, supaya ada orang jemput makan.. haha.. seriously, muka tak malu sungguh kami ni! Hehe.. bila dah tayang muka, tapi takde jugak yg menjemput, s0 dgn berat hati, kami pasrah aje la yg kami mmg x dpt makan free hari tuu.. huhuhu…

Praktikal kat TASKA MARA tak banyak keje.. iza dan kawan-kawan banyak duduk melongok daripada buat keje.. hehe.. badan penat jugak.. tapi bukan penat buat keje, penat duduk sajee.. kitorang asyik bergosip je kat sana.. macam-macam story yg dikongsi bersama.. kadang-kadang kepala kami berenam ni jadi mereng sekejap akibat banyak ketawa.. haha..
Oke, bila tiba time lunch, kami la yg keluar cepat.. tepat pukul 12, iza dan kawan-kawan dah tercegat depan lif.. kami la yg terawal keluar lunch, dan kami juga lah yg terrrrrrlambat sekali masuk ke taska balik.. hehe.. apa tak nye, lepas lunch je, mesti ada je tempat yg nak dirayapnyee.. sogo la, kedai buku la, jalan tar la.. banggunan maju junction tu pun jadi jugak tempat kitorang merayap.. *tuyangduitcepathabistu* c(:

Oke la korang.. setakat ni je story iza.. next time iza berceloteh lagi yee.. jaga diri taw.. jaga kesihatan.. dan juga jaga aurat.. hehe.. babai.. assalamualaikum.. :)

Thanks for reading !

2 pengkritik comel:

Sr. Maryam Fatanah said...

prktikal kt taska?? bestnya..budak2 mst comel kan?

Iza Soo-Yun said...

yup praktikal kat taska..
mmg best! budak2 comel! lepas hbs praktikal ni, mesti rundu dgn budak2 tu sume...