Saye nak baucar buku !

Assalamualaikum comel-comel sekalian... ^_^
heee.. ayat kena manis-manis.. nak mintak tolong.. hehe.. ehhh ayat iza sentiasa manis taww.. kan comel kan ?

iza nak baucar buku nii.. iza nak menangkan baucar nii.. korang tolong iza boleh kan ? ala boleh laa.. korang tolong iza, nanti iza tolong korang, oke comelll.. alololooo comel nye la sape yg baca entri iza ni.. ^_^ oke, korang taw apa PTS ? yg selalu shopping buku mybe taw.. PTS tawarkan hadiah lumayan taw sempena pesta buku kali ni..



baucar yg PTS tawarkan rm1000 taw.. waaahhhhh ! banyak kan ? boleh borong novel banyak-banyak.. korang nak tak ? oke kalau korang nak , iza boleh tolong.. senang je cara-cara nak menang baucar ni.. korang klik LINK nii.. then ikut la langkah-langkah yg dia terangkan dekat link tuu.. simple kan ?

okey gudluck comel-comel semua ! nanti kalau kite semua menang, kite jumpa dekat pesta buku tu taw.. pastu kite pakat ramai-ramai update blog pasal borong novel.. hehe.. :)

Thanks for reading !

Robot kesan bohong

Assalamualaikum... :)
apesal muka masing-masing ketat je ni ? heee.. x mo la ketat-ketat muka tuu.. senyummmm semuaaa.. oke sini, iza nak bagi korang tersenyum.. iza ada 1 cerita kelakar.. bagi iza kelakar la.. bagi korang ? terpulang la korang nak kata apaa.. niat iza nak bagi orang tersenyum.. itu saje.. oke jom baca...




Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

p/s : anak-beranak sama jeee... :p

Thanks for reading !

Hukum makan tutti frutti


Assalamualaikum.. hai korang ! ^^

wahhh sedapnya yg di atas ni ! mesti ade yg terliur tengok tutti frutti ni kan ? sangat sedap ke ? iza x tahu sebab tak pernah merasa lagi..

oke, sedap, sedap jugak.. tapi korang tahu tak apa hukum makan tutti frutti ? tak tahu ? oke sini, sila baca kat bawah ni.....




oke, dah baca ? walaupun benda ni x pasti lagi, baik stop dulu kan ? untuk kebaikan jugak kan.. lagipun ada yg mengatakan tutti frutti tu tak ada logo halal.. entah la iza tak tahu yg tu sebab iza tak pernah masuk pun lagi kedai-kedainya..

apa-apa pun berhati-hati dalam memilih makanan oke.. seperti ada sesuatu yg kite tak tahu tentang tutti frutti ni.. so, take note yee.. terpulang la pada hati masing-masing.. iza cuma nak share.. :)




Thanks for reading !

Gadis Malaysia dari Jepun cover lagu Korea !

Assalamualaikum.. ^^
korang faham tak title entri ni ? hehe, pada yg tak faham, sory la.. iza x reti pulak nak susun ayat dia mcm mana.. maksud ayat tu macam ni, gadis malaysia yg study dekat jepun cover lagu korea.. hah, sekarang ni faham x ? tak faham jugak ? adehhh.. =.=''
pandai-pandai la nak paham sendiri.. hee..



Btw, orang yg iza nk story dlm entri iza kali ini adalah seorang gadis bernama Amalia Alias.. tu gambar dia yg kat atas tuu.. itu la orangnya.. sweet je muka dia kan ? yg girl tu taw, bukan yg boy! kang ada pulak yg tersalah faham.. hehe.. korang kenal tak sape dia ni ? tak kenal ? oke, sini iza kenalkan.. iza pun baru je kenal tadi.. hehe.. kalau ada yg dah lama kenal tu, and nak ckp yg iza ni ketinggalan zaman, ADA AKU KISAH ? huahuahuaaaa! :D

tadi pepagi lagi iza dah blogwalking.. and then iza terdengar la satu lagu ni kt blog.. lagu dia bagi iza sedap sangat.. suara dia best! iza pun try la search lagu tu dekat youtube.. weee~ banyak rupanya lagu2 yang amalia dah nyanyi.. dia banyak cover lagu korea.. best! pronounces dia in korean language sangat sedap! macam orang korea! iza ingatkan dia ada amik klas bahasa korea.. tapi dia xde pun mengikuti kelas tersebut.. dia cakap dia banyak tengok cter korea and dgr lagu korea, so dia boleh pronounces word tu dgn baik sekali!

oke, mari kite kenal serba sedikit tentang gadis manis ni..
  • Name : Nur Amalia Alias
  • D.O.B : 12 May 1990
  • Studied at : Universiti Kunamoto, Jepun
  • Course : Degree in Pharmacology
itu saje la tentang dia.. korang nak dgr dia nyanyi ? oke jom tengok jom.. tapi iza juz dpt download video dia yg malay song saje.. ohh ye, before korang nak play kan video di bawah ini, silalah pause kan dulu lagu yg sedang berkumandang di blog iza ni..


video


oke dah dengar ? sedap kan? video die pun best.. btw, lagu ni sebenarnya lagu korea..tapi telah dinyanyi oleh amalia dlm versi melayu punye.. tajuk lagu ni in korea is "We Broke Up Today", nyanyian Younha..

kalau korang nak dengar amalia nyanyi lagu korea, korang klik dekat SINI yeee...

oke, pada sang jejaka dia luar sana yg tetiba terjatuh hati kat amalia ni, silalah kumpul duit banyak-bayak utk masuk meminang.. hehe..

tak dinafikan sekarang ni dah ramai artis youtube.. macam najwa latiff and sape lagi ha ? iza tak taw la sebab mmg iza tak pernah amik taw pun pasal ni.. tapi entah kenapa, iza paling suke suara amalia ni walaupun dia belum lagi jd artis.. tak tahu la pulak apa pendapat korang kan.. pendapat orang berbeza-beza.. <3

eh amalia ada blog ! lupa pulak iza nak bagitaw.. sini iza share dgn korang, ini blog dia
AMALIA ALIAS.. baik iza ni.. suke share-share.. sharing is caring, ye x ? hehehehee... :)

Thanks for reading !

Virus rajin & malas !

Assalamualaikum.. hai, hai, haiii ! :face42:

oke fine! header blog iza bertukar lagi.. :face56:
ini kerana iza sangat-sangat bosan duduk di rumah! :face59: huhuhuuu...

dan akibat kebosanan jugalah, iza sangat rajin menukar header, memake-up blog dan buatkan hiasan untuk tadika mama.. cenggggg!!! :face44: hehe..

tapi sekejap saje kerajinan iza untuk tolong mama.. hohohooo.. datang pulak virus malas iza.. ohhh tidak! bahaya sungguh virus ini! ni yg nak kena scan nihhh! :a:

satu hari saje virus rajin iza utk tolong mama.. dan hasilnya, iza berjaya siapkan
21 ekor ladybug :61: untuk hiasan tadika mama.. hehe.. 21 saje? iyee la, 21 saje.. sebabnye, virus malas sudah datang! :face6:

oke sini la iza tunjuk kat korang hasil-hasilnya....



oke ini saje hasilnya.. lawa x ? kalau lawa, cakap la lawa.. kalau x lawa pun kena cakap lawa jugak, okee.. :c:

iza rasa entri iza kali ni macam mengarut jee..
korang pulak rasa apa ? errr.. mengarut kan ?
sebab kepala tengah mereng, itu sebab entri jadi mengarut kott.. :131:

oke la.. nak tido.. babai! :130:

Thanks for reading !

Kenapa kau nak kahwin cepat ?



Seorang bapa bertanya kepada bakal menantunya:
"Mengapa engkau nak cepat kahwin dengan anak pakcik? Bagi 7 alasan engkau."

1. dah jumpa pasangan, harus dicepatkan kahwin (hadith)

2. nak jaga mata, hati dan kemaluan

3. nak ikut sunnah, kahwin, ajal bila2 masa sahaja

4. nak ada zuriat yg dapat bahagia dan doakan kami, mati bila2 masa aje

5. dapat beribadat dengan pahala yang berganda bila sudah punya isteri, sedangkan memandangnya sahaja sudah perolehi pahala

6. dapat merasa tanggungjawab sebagai suami dan menjadi seorang yg lebih berfikir lebih matang serta bijaksana bagaimana nak menyara keluarga

7. nak ambil amanah ibu dan ayahnya dan jaganya serta didiknya dengan kehidupan agama

8. saya sayang dan cintakan anak pakcik ♥
wallahua'lam ^_^

- copy paste from HERE -

p/s : sangat sweet gambar di atas kan? btw, sape yg ada niat nak kahwin awal tu, niat mesti betul oke.. :)

Thanks for reading !