Going to Pesta Buku ! Yeahhh !

Assalamualaikum ! was up, was up ! huehuehueeee....

heee~ lama nye tak update belog ni ! mish u syayang mushuk ! hikhokkk.... iza tak update sebab iza punye BERUKBAND tak berbayar... heheheee.. ni pun iza guna adik iza punya BERUKBAND... berukband ? huahuahuuaaaaa ! apakah ? apakah ? heh, kau giler eh iza ? -mereng sekejap-

hah ! jeng jeng jenggggg !!! iza nak bgtaw korang ni.. last week kan iza pegi pesta buku dekat PWTC.. iza pegi sama iqbal laaa sebab dia yang tolong bayarkan kesemua novel yg iza amek.. hehe.. tenkiu sayang ! iza beli 5 novel .. heee.. best, best ! excited giler iza time tu walaupun time tu kaki iza sakit.. jalan pun terjengket-jengket.. tapi semangat yg membara utk mendapatkan novel tetap ada ! cewahhh ! haha !

before pegi PWTC, kitorang pegi lowyat dulu sebab iqbal nak cari barang.. dlm lowyat, iqbal yg excited berjalan.. kadang-kadang iza tertinggal kat belakang... wuwuwuuu.. sedih, sedih.. dengan kaki yg sakit nii.. huhuhuuu.. memang ketinggalan la iza di belakang.. :tears:

tapiiiii ! hehe.. bila sampai je kt PWTC, iza yg terlebih excited utk berjalan.. sakit di kaki tidak dihiraukan lagi.. hehe.. iqbal pulak yg tertinggal kat belakang.. ramai wooo orang.. sesak giler ! nak jalan pun susah.. tapi xpe, iza tak kisah punnn..

masuk booth pertama, iza tanya iqbal, berapa bajet dia utk iza then dia jawab, xpe, iza amek je dulu apa yg iza nak.. oke fine.. iza pun amek 2 novel yg iza berkenan.. masuk booth kedua, iza tanya lagi kat dia berapa bajet utk iza, dan jawapan dia tetap sama "amek je dulu apa yg iza nak".. oke xpe, iza pun pilih la novel-novel yg ada kat situ.. pilih punya pilih, hanya 1 yang tersangkut di hati iza.. hehe.. oke, kitorang bergerak ke booth ketiga pulak.. lagi sekali iza tanya iqbal soalan yang sama tapi dia pun bagi jawapan yg sama jugak ! huhu.. iza pun capai la 2 novel.. oke, itu booth terakhir yg iza masuk, then iza terus ajak iqbal keluar dari situ sebab iza takut lagi lama iza kat situ, lagi banyak iza nak nanti.. hehehe.. iqbal pun follow je laa..

then sebelum balik, kitorang singgah kedai utk makan.. masa kat kedai makan, iza pun keluarkan lah segala resit novel-novel tadi.. iza kira la balik, sumenye RM82.00.. iqbal cakap "Laaa, kenapa tak cukupkan RM100 tadi ? ".. erkk ? tetiba iza rasa geram pulak.. tadi 3 kali iza tanya berapa bajet dia utk iza, dia tak nak jawab.. huhuhu.. kalau tak, iza boleh dapat lagi 1 novel.. rugi jeee.. :wower:

takpe lah.. tenkiu ye sayang sebab tolong bayarkan novel-novel ni utk kitee.. hehe.. eh, korang nak taw novel apa yg iza beli ? oke, scroll ke bawah yeee...



oke, itu la novel - novel yg beli hari tu.. sumenye best- best.. setakat ni 3 novel iza dah habis baca.. Kampung girl and Isteri Separuh Masa iza x baca lagiii... :)


Thanks for reading !

7 pengkritik comel:

:::Mizz Freesia::: said...

huaaahhh!!! jelesnya awak dapat beli novel yang best2! knpa lah drg tak bwt juga kat sabah?

rAIHan said...

kampung girl pon best..nnt try baca novel 'awak suka saya tak?' pon best..hehe..

jemput singgah,,
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/ini-masalah-saya-awak-pula.html

Ana Popoppop said...

Kampung girl !! best kan ? =D

follow sini .. follow balik tau !

http://anapoppop.blogspot.com/

btw , blog cantik ^^

Faizatun Zahidah said...

@:::Mizz Freesia:::

heee~ best, best ! alooo.. awk duk sabah ehh.. x dapet den nak nolong... ;p

Faizatun Zahidah said...

@rAIHan

novel awk suka saya tak ade jumpa gak kt pwtc tu.. tp tgk tebal sgt, x jadi nk beli.. best ehh? ramai dah dgr org ckp novel tu best.. insyaallah akan dbeli nnt.. ;)

Faizatun Zahidah said...

@Ana Popoppop

yeah! mmg best ! :D

Wanie Asri said...

seronoknya !!!! =.='
nak pinjam ! HAHA