Akhirnya ber 'update' jugak ~

Assalamualaikum.. :)
wahhh, lamanya iza tak update blog.. sampai dah rasa kekok pulak nak bercerita niii..
btw, iza agak busy sejak kebelakangan ni.. busy mencari kerja.. masih tak dapat lagi kerja yg iza inginkan.. bukan iza memilih, okey.. tapi ada saje yg menghalang..


baru-baru ni iza dengan kawan-kawan iza pegi interview kat putrajaya... tempatnye okey sangat.. tempat tinggal disediakan, makanan dia bagi 3 kali sehari.. iza dengan kawan iza bernama ross dia nak letak dekat banggunan baru.. yg kawan lagi 2 orang tu, nisa dan nadia dia letak kat tempat lain.. nadia dkt presint 9 and nisa dekat presint 11.. iza dan ross kat presint 5.. gaji kasar rm700.. tu kasar okey, belum bersih lagi.. dari rm700 tu dia akan tolak KWSP.. dah tolak KWSP, tinggal la RM600 lebih.. then dr RM600 tu, tiap-tiap bulan kitorang kena bayar pulak duit transpot RM50 sebulan.. yela, iza ni mana ada kereta.. kalau ada kereta, iza okey lagi.. hah, dah tolak RM50 tu, tinggal bape je gaji iza.. mana nak cukup kan hidup dengan gaji banyak tuu.. iza cerita kat mama iza.. mama iza x bagi.. mama ckp baik iza buat loan utk majukan lagi tadika taska mama iza tuu.. betul jugak ckp mama tu kann.. okey, start now, iza kena buat proposal utk buat loan tu.. Ya Allah, KAU permudahkanlah segala urusan ku.. aminnn.. =)

ermmm.. oh yee.. atok iza baru meninggal pd 5 Jun 2012.. sangat sedih.. iza tak sempat nak jumpa atok buat kali terakhir.. masa baba otw amek iza kat umah sewa, baba dpt calling dari pak cik iza.. pakcik cakap atok sudah menghembuskan nafasnya yg terakhir pd jam 7.45pm.. hari ni dah masuk malam ketiga kami buat kenduri tahlil utk arwah atok.. semoga ALLAH menempatkan arwah atok di kalangan orang yang beriman.. aminnn.. al- fatihah ~ :(



Thanks for reading !

1 pengkritik comel:

AimanAziz said...

Selamat Berupdate .. hehe
Adek Ingin Mini Nikon 18GB?? Jom Join GiveAway ini !! Terbaikkk http://aimancool99.blogspot.com/2012/06/nikon-giveaway-by-ieqah-blog-gajah.html