Gadis Malaysia dari Jepun cover lagu Korea !

Assalamualaikum.. ^^
korang faham tak title entri ni ? hehe, pada yg tak faham, sory la.. iza x reti pulak nak susun ayat dia mcm mana.. maksud ayat tu macam ni, gadis malaysia yg study dekat jepun cover lagu korea.. hah, sekarang ni faham x ? tak faham jugak ? adehhh.. =.=''
pandai-pandai la nak paham sendiri.. hee..



Btw, orang yg iza nk story dlm entri iza kali ini adalah seorang gadis bernama Amalia Alias.. tu gambar dia yg kat atas tuu.. itu la orangnya.. sweet je muka dia kan ? yg girl tu taw, bukan yg boy! kang ada pulak yg tersalah faham.. hehe.. korang kenal tak sape dia ni ? tak kenal ? oke, sini iza kenalkan.. iza pun baru je kenal tadi.. hehe.. kalau ada yg dah lama kenal tu, and nak ckp yg iza ni ketinggalan zaman, ADA AKU KISAH ? huahuahuaaaa! :D

tadi pepagi lagi iza dah blogwalking.. and then iza terdengar la satu lagu ni kt blog.. lagu dia bagi iza sedap sangat.. suara dia best! iza pun try la search lagu tu dekat youtube.. weee~ banyak rupanya lagu2 yang amalia dah nyanyi.. dia banyak cover lagu korea.. best! pronounces dia in korean language sangat sedap! macam orang korea! iza ingatkan dia ada amik klas bahasa korea.. tapi dia xde pun mengikuti kelas tersebut.. dia cakap dia banyak tengok cter korea and dgr lagu korea, so dia boleh pronounces word tu dgn baik sekali!

oke, mari kite kenal serba sedikit tentang gadis manis ni..
  • Name : Nur Amalia Alias
  • D.O.B : 12 May 1990
  • Studied at : Universiti Kunamoto, Jepun
  • Course : Degree in Pharmacology
itu saje la tentang dia.. korang nak dgr dia nyanyi ? oke jom tengok jom.. tapi iza juz dpt download video dia yg malay song saje.. ohh ye, before korang nak play kan video di bawah ini, silalah pause kan dulu lagu yg sedang berkumandang di blog iza ni..


video


oke dah dengar ? sedap kan? video die pun best.. btw, lagu ni sebenarnya lagu korea..tapi telah dinyanyi oleh amalia dlm versi melayu punye.. tajuk lagu ni in korea is "We Broke Up Today", nyanyian Younha..

kalau korang nak dengar amalia nyanyi lagu korea, korang klik dekat SINI yeee...

oke, pada sang jejaka dia luar sana yg tetiba terjatuh hati kat amalia ni, silalah kumpul duit banyak-bayak utk masuk meminang.. hehe..

tak dinafikan sekarang ni dah ramai artis youtube.. macam najwa latiff and sape lagi ha ? iza tak taw la sebab mmg iza tak pernah amik taw pun pasal ni.. tapi entah kenapa, iza paling suke suara amalia ni walaupun dia belum lagi jd artis.. tak tahu la pulak apa pendapat korang kan.. pendapat orang berbeza-beza.. <3

eh amalia ada blog ! lupa pulak iza nak bagitaw.. sini iza share dgn korang, ini blog dia
AMALIA ALIAS.. baik iza ni.. suke share-share.. sharing is caring, ye x ? hehehehee... :)

Thanks for reading !

3 pengkritik comel: