Hukum makan tutti frutti


Assalamualaikum.. hai korang ! ^^

wahhh sedapnya yg di atas ni ! mesti ade yg terliur tengok tutti frutti ni kan ? sangat sedap ke ? iza x tahu sebab tak pernah merasa lagi..

oke, sedap, sedap jugak.. tapi korang tahu tak apa hukum makan tutti frutti ? tak tahu ? oke sini, sila baca kat bawah ni.....




oke, dah baca ? walaupun benda ni x pasti lagi, baik stop dulu kan ? untuk kebaikan jugak kan.. lagipun ada yg mengatakan tutti frutti tu tak ada logo halal.. entah la iza tak tahu yg tu sebab iza tak pernah masuk pun lagi kedai-kedainya..

apa-apa pun berhati-hati dalam memilih makanan oke.. seperti ada sesuatu yg kite tak tahu tentang tutti frutti ni.. so, take note yee.. terpulang la pada hati masing-masing.. iza cuma nak share.. :)




Thanks for reading !

12 pengkritik comel:

shafiq said...

Lapor Plk Tgok Makanan...

Ckin Kembaq said...

tak penah makan...benda ni ada kat mana?hehe

cik gadis yan said...

lama jgk tak makan benda ni. masih ragu2. done following. follow me back, http://tarianjarijemariyan.blogspot.com/
tqvm for the post.

Iza Soo-Yun said...

@shafiq

lapo pegi makan la en shafiq.. ;p

Iza Soo-Yun said...

@Ckin Kembaq

ada kat mna? merata-rata da skng ni.. x penah mkn? bgus la.. x payah la makan oke..ala mkn je ice cream kt kedai runcit tuu.. ;)

Iza Soo-Yun said...

@cik gadis yan

thanks dear.. i'll follow u back.. :)

Mia Cadbury said...

Tq kongsi info yang berguna ^^,

Iza Soo-Yun said...

@Mia Cadbury

welcome dear.. :)

luqman zakaria said...

x pernah makan pon TF nih~ huhu~

Mimi Nur Farahin Hassan said...

tak pernah makan pun hehe. tapi nampak cam sedap.

Iza Soo-Yun said...

@luqman zakaria

x penah makan, x payah makan.. mkn je ice cream malaysia yg 20sen tuu.. ;p

Iza Soo-Yun said...

@Mimi Nur Farahin Hassan

nmpak sedap kan ? x payah la makan nii.. kite makan ice cream malaysia yg 20 sen tu je nak ? hehe.. ;p